Các công nghệ - thiết bị, kết quả nghiên cứu đã và đang thực hiện
Đề tài khoa học
TT |
Các đề tài, dự án, nghiên cứu khoa học |
Thời gian |
Chủ nhiệm |
Cấp quản lý |
Nghiệm thu |
1. | Sử dụng
chất xơ từ ngũ cốc trong sản xuất bánh quy giàu chất xơ: Nghiên cứu sự
thay đổi thuộc tính cảm quan và mối tương quan tới mức độ ưa thích của
người tiêu dùng | 2019-2020 | Chủ nhiệm | Trường | x |
2. | Nghiên cứu sản xuất bột hòa tan giàu polyphenol từ trà tươi và ứng dụng chế biến 1 số sản phẩm thực phẩm | 2013-2014 | Tham gia | ĐHQG loại C | x |
3. | Sản xuất bột màu hòa tan từ quả dành dành (Gardenia jasminoides Ellis) | 2012-2013 | Tham gia | Trường | x |
4. | Ứng dụng kỹ thuật membrane trong cô đặc dịch trích từ trà để sản xuất trà hòa tan | 2012-2013 | Tham gia | Trường | x |
Bài báo tạp chí/hội nghị khoa học đã công bố
TT |
Các bài báo, tạp chí, hội nghị khoa học |
Tạp chí quốc tế |
1. | Quoc
Cuong Nguyen, Paula Varela. Identifying temporal drivers of liking and
satiation based on temporal sensory descriptions and consumer ratings. Food Quality and Preference - 89, 104143 (2021) -ISBN/ISSN: 0950-3293 |
2. | Le
Nguyen Doan, D.; Nguyen, Q.C.; Marini, F.; Biancolillo, A..
Authentication of Rice (Oryza sativa L.) Using Near Infrared
Spectroscopy Combined with Different Chemometric Classification
Strategies. Applied Sciences - 11(1), 362 (2021) -ISBN/ISSN: 2076-3417 |
3. | Paula
Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Jean A. McEwan, Ingunn
Berget. Individual differences underlying food intake and liking in
semisolid foods. Food Quality and Preference - 87, 104023 (2021) -ISBN/ISSN: 0950-3293 |
4. | Quoc
Cuong Nguyen, Kristian Hovde Liland, Oliver Tomic, Amparo Tarrega,
Paula Varela, Tormod Næs. SO-PLS as an alternative approach for handling
multi-dimensionality in modelling different aspects of consumer
expectations. Food Research International - 133, 109189 (2020) -ISBN/ISSN: 0963-9969 |
5. | Quoc
Cuong Nguyen, Tormod Næs, Trygve Almøy, Paula Varela. Portion size
selection as related to product and consumer characteristics studied by
PLS path modelling. Food Quality and Preference - 79, 103613 (2020) -ISBN/ISSN: 0950-3293 |
6. | Amparo
Gamero, Quoc Cuong Nguyen, Paula Varela, Susana Fiszman, Amparo
Tarrega. Potential Impact of Oat Ingredient Type on Oral Fragmentation
of Biscuits and Oro-Digestibility of Starch - An In Vitro Approach. Foods - 8(5), 148 (2019) -ISBN/ISSN: 2304-8158 |
7. | Quoc
Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula Varela. When the choice of the temporal
method does make a difference: TCATA, TDS and TDS by modality for
characterizing semi-solid foods. Food Quality and Preference - 66, 95-106 (2018) -ISBN/ISSN: 0950-3293 |
8. | Quoc
Cuong Nguyen, Marte Berg Wahlgren, Valérie L. Almli, Paula Varela.
Understanding the role of dynamic texture perception in consumers’
expectations of satiety and satiation. A case study on barley bread. Food Quality and Preference - 62, 218-226 (2017) -ISBN/ISSN: 0950-3293 |
9. | Dat
Quoc Lai, Thu Ha Thi Nguyen and Cuong Quoc Nguyen. Application of
reverse osmosis for concentration of the extraction from wasted fresh
tea leaves in green tea processing. Journal of Food Process Engineering - -, - (2015) -ISBN/ISSN: |
Tạp chí trong nước |
10. | Nguyen Quoc Cuong, Le Minh Tam, Nguyen Ba Thanh, Nguyen Hoang Dung. Emotions of quality: a case study on beer products. Science and Technology Development Journal - 17, 92-99 (2014) -ISBN/ISSN: 1859-0128 |
Hội nghị quốc tế |
11. | Paula
Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Anne Hasted, Jean A.
McEwan, Ingunn Berget. Intake Mapping: understanding individual
differences underlying food intake and liking, based on static and
dynamic sensory description. The 6th International Conference on Food Oral Processing (FOP 2021) - Valencia , (2021) |
12. | Quoc
Cuong Nguyen, Paula Varela. A novel approach to identify temporal
drivers of liking based on functional data analysis and non-additive
model. The 14th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2021) - Vancouver , (2021) |
13. | Quoc
Cuong Nguyen, Ingunn Berget, Ana Carolina Mosca, Paula Varela. A novel
approach to investigate influence of dynamic sensory perception on food
intake and liking. The 6th International Conference on Food Oral Processing (FOP 2021) - Valencia , (2021) |
14. | Quoc
Cuong Nguyen, Ingunn Berget, Giorgio Russolillo, Paula Varela.
Segmenting consumers according to both consumer perception and
prefernces using 2-step clustering approach. The 15th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2020) - Virtual conference , (2020) |
15. | Quoc
Cuong Nguyen, Paula Varela. Identifying temporal drivers based on
temporal sensory descriptions and overall consumer expectations. The 15th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2020) - Virtual conference , (2020) |
16. | Paula
Varela, Ana Carolina Mosca, Quoc Cuong Nguyen, Anne Hasted, Jean A.
McEwan, Ingunn Berget. Individual differences underlying satiation, food
intake, and liking in semisolid foods. The 13th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2019) - Edinburgh , (2019) |
17. | A.
Gamero, A. Rizo, Q.C. Nguyen, P. Varela, A. Tarrega. Impact of
structure on in-vitro fragmentation and starch hydrolysis of oat
biscuits. The 6th International Conference on Food Digestion - Granada , (2019) |
18. | Quoc
Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula Varela. Investigating the influence of
different mouth behaviour on expectations of satiation and satiety. The 8th European Conference on Sensory and Consumer Research (EuroSense 2018) - Verona , (2018) |
19. | Quoc Cuong Nguyen, Tormod Næs, Paula Varela. Main factors influencing portion-size selection using PLS Path Modelling approach. The 14th Conference of the Sensometric Society (Sensometrics 2018) - Montevideo , (2018) |
20. | Quoc
Cuong Nguyen, Hilde Kraggerud, Tormod Næs, Paula Varela. The potential
of temporal methods for characterizing the dynamic sensory profile of
semi-solid foods. When does running TCATA or TDS make a difference. The 12th Pangborn Sensory Science Symposium (Pangborn 2017) - Providence RI , (2017) |
21. | Nguyen
Quoc Cuong, Trinh Thanh Tam and Dong Thi Anh Dao. Extraction of protein
and soluble fibre from the edible mushroom Auricularia auricula-judae. 18th Regional Symposium on Chemical Engineering - Ho Chi Minh City , (2011) |
Hội nghị trong nước |
22. | Trịnh
Thanh Tâm, Nguyễn Quốc Cường, Từ Phan Nam Phương và Đống Thị Anh Đào.
Nghiên cứu ảnh hưởng của điều kiện sấy đối lưu đến thành phần dinh dưỡng
của bột nấm mèo Auricularia auricula-judae. Quản Lý Chất Lượng và An Toàn Vệ Sinh Thực Phẩm - QMFS 2011 - Hà Nội , (2011) |