Tạp chí quốc tế |
1. | Tran,
T.T.T., Ton, N.M.N., Le, N.D.D. and Le, V.V.M. Addition of brewing
spent grains from malt and rice adjunct to the formulation of high fiber
biscuit: effects of particle size of brewing spent grains on the
product quality. Food Research - 4 (5), 1480-1486 (2020) -ISBN/ISSN: ISBN/ISSN: 2550-2166 |
2. | Si
Nhat Nguyen, Thi Cam Tu Ngo, Thi Thu Tra Tran, Nu Minh Nguyet Ton, Van
Viet Man Le. Pasta from cellulase-treated wheat bran and durum semolina:
Effects of vital gluten addition and/or transglutaminase treatment.. Food Bioscience - 38, 100782, (2020) -ISBN/ISSN: -ISBN/ISSN: 2212-4292 |
3. | ThiThuTraTran,
NuMinhNguyetTon, ThanhTrietNguyen, VanVietManLe, DishnuSajeev,
M.WesSchilling, ThuT.N.Dinh. Application of natural antioxidant extract
from guava leaves (Psidium guajavaL.) in fresh pork sausage . Meat Science - 165, 1-7 (2020) -ISBN/ISSN: 0309-1740 |
4. | Ly
H.L., Tran T.M.C., Tran T.T.T., Ton N.M.N and Le V.V.M.. Application of
ultrasound to protein extraction from defatted rice bran. International food Research Journal - Vol 25 (2), 695-701 (2018) -ISBN/ISSN: 1985-4668 (Food science Q3) |
5. | Toan
Thuc Pham, Thi Thu Tra Tran, Nu Minh Nguyet Ton, Van Viet Man Le.
Effects of pH and salt concentration on functional properties of
pumpkin seed protein fractions. Journal of Food Processing and
Preservation. Journal of Food Processing and Preservation - 41 (4), 1-11 (2017) -ISBN/ISSN: 1745-4549 (Food science Q2) |
6. | Thi
Xuan Mai CO, Ngoc Tu HOANG, Thi Thu Tra TRAN, NU Minh Nguyet TON, Van
Viet Man LE. Comparison of enzyme-assisted and ultrasound-assisted
extraction of albumin from defatted rambutan (Nepheliun lappaceum L.)
seed. Chiang Mai Journal of Science - 44 (3), 891 - 903 (2017) -ISBN/ISSN: 0125-2526 (Biochemistry Q3) |
7. | Le
T.H., Tran T.M.V., Ton N.M.N., Tran T.T.T., Huynh T.V., Nguyen T.N..
Combination of whey protein and carbohydrate for microencapsulation of
pumpkin (Cucurbita spp.) seed oil by spray-drying. International Food Research Journal - 24(3) , 1227-1232 (2017) -ISBN/ISSN: 1985-4668 (Food science Q3) |
8. | Ton,
N.M.N., Tran, T.T.T. and Le, V.V.M.. Microencapsulation of rambutan
seed oil by spray drying using different protein preparations. International Food Research Journal - 23 (1), 123-128 (2016) -ISBN/ISSN: 1985-4668 (Food science Q3) |
9. | Huynh
Thanh Hai VUONG, Ngoc Minh Chau TRAN, Thi Thu Tra TRAN, Nu Minh Nguyet
TON, Van VietMan LE. Effects of pH and salt concentration on functional
properties os rambutan (Nephelium lappaceum L.) seed albumin
concentrate. International Journal of Food Science and Technology - 2-2016, (2016) -ISBN/ISSN: 1365-2621 (Foos science Q1) |
10. | Gia
Loi Tu, Thi Hoang Nga Bui, Thi Thu Tra Tran, Nu Minh Nguyet Ton and Van
Viet Man Le. Comparison of Enzymatic and Ultrasonic Extraction of
Albumin from Defatted Pumpkin (Cucurbita pepo) Seed Powder. Food Technology and Biotechnology - 53 (4), 479-487 (2015) -ISBN/ISSN: 1330-9862 (Food science Q3) thuộc Scopus |
11. | Ton,
N.M.N., Le, V.V.M.. Application of immobilized yeast in bacterial
cellulose to the repeated batch fermentation in wine-making. Internationa Food Research Journal - 18 (3), 59-63 (2011) -ISBN/ISSN: 2231 7546 (Food science Q3) thuộc scopus |
12. | Ton,
N.M.N., Nguyen, M.D., Pham, T.T.H.. Le, V.V.M.. Influence of initial pH
and sulfur dioxide content in must on wine fermentation by immolilized
yeast in bacterial cellulose. International Food Research Journal - 17 (3), 59-65 (2010) -ISBN/ISSN: 2231 7546 (Food science Q3) thuộc scopus |
13. | Nguyen,
D. N., Ton, N. M. N., Le, V. V. M.. Optimization of Saccharomyces
cerevisiae immobilization in bacterial cellulose by ‘adsorption-
incubation’ method. International Food Research Journal - 16, 59-64 (2009) -ISBN/ISSN: 2231 7546 (Food science Q3) |
Tạp chí trong nước |
14. | Trần
Thị Thu Trà, TrầnMinh Khánh, Tôn NữMinh Nguyệt, Lê Văn ViệtMẫn. Kết hợp
enzyme cellulase và pectinase để tăng khả năng trích ly các hợp chất
polyphenol từ vỏ và thịt quả cà phê. Tạp chí Phát triển Khoa học và Công nghệ - Kĩ thuật và Công nghệ - 4(2), 968-976 (2021) -ISBN/ISSN: 1859-0128 |
15. | Võ
Tấn Phát, Lê Văn Việt Mẫn, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt. Sử
dụng bã cơm dừa để thay thế một phần bột mì trong sản xuất bánh bích quy
giàu chất xơ. Tạp chí Phát triển Khoa học và Công nghệ – Kĩ thuật và Công nghệ - 4(2), 977-985 (2021) -ISBN/ISSN: 1859-0128 |
16. | Đỗ
Thị Ý Nhi, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Trần Thị Thu Trà, Lê Văn Việt Mẫn.
Trích ly các hợp chất phenolic từ lá cóc (Spondias mombin) và bổ sung
dịch trích vào sản phẩm patties gà để hạn chế quá trình oxy hóa lipid. Nông nghiệp và Phát triển nông thôn - 1/2020, 100-107 (2020) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
17. | Lê
Cao Linh Chi, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Nguyễn Đoan Duy,
Lê Văn Việt Mẫn. Sử dụng hỗn hợp bột mì và bã malt để làm bánh quy giàu
chất xơ: ảnh hưởng của kích thước hạt bã malt đến chất lượng sản phẩm. Tạp chí Khoa học và Công nghệ (ĐH Đà nẵng) - 18(1), 37-42 (2020) -ISBN/ISSN: ISBN/ISSN: 1859-1531 |
18. | Lâm
Thị Ngọc Châu, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữa Minh Nguyệt, Lê Nguyễn Đoan
Duy, Lê Văn Việt Mẫn. Nghiên cứu ảnh hưởng của tỷ lệ bã malt và bột mì
đến chất lượng bánh quy giàu chất xơ. Nông nghiệp và Phát triển nông thôn - 22/2019, 72-79 (2019) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
19. | Nguyễn
Sĩ Nhật, Ngô Thị Cẩm Tú, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn
Việt Mẫn. Nghiên cứu sử dụng cám lúa mì thay thế một phần bột mì trong
sản xuất mì pasta giàu chất xơ. Nông nghiệp và Phát triển Nông thôn - Kỳ 2 - tháng 5/2019, 33 - 40 (2019) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
20. | Nguyễn
Thanh Sơn, Lê Ngọc Trân, Trần Thị Thu Trà, Tôn Mữ Minh Nguyệt, Lê Văn
Việt Mẫn. Sử dụng dịch trích từ lá ổi để hạn chế quá trình oxy hóa chất
béo trong lạp xưởng. Tạp chí Hóa học - 56 (6E1), 61-67 (2018) -ISBN/ISSN: 0866-7144 |
21. | Tôn
Nữ Minh Nguyệt, Phan Thị Kiều Linh, Hà Huy Khoa, Lê Văn Việt Mẫn. Sử
dụng nấm men Kluyveromyces marxianus cố định trong gel alginate trong
quá trình thủy phân và lên men đồng thời sinh khối bột thân chuối để thu
nhận ethanol. Nông nghiệp và phát triển Nông thôn - 3+4/2018, 160-167 (2018) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
22. | Phan
Nhat Duong, Tran Thi Thu Tra, Ton Nu Minh Nguyet, Le Van Viet Man.
Enzymatic treatment of java plum (Syzygium cumini) mash in the
extraction of juice with high antioxydant level. Tạp chí Hóa Học - 55 (5e34), 440-444 (2017) -ISBN/ISSN: 0866-7144 |
23. | Lê Hồng Loan, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn. Enzymatic extraction of protein from defated rice bran. Vietnam journal of chemistry - 55 (3e), 65-70 (2017) -ISBN/ISSN: 2525-2321 |
24. | Tôn
Nữ Minh Nguyệt, Mai Thị Hồng Diễm, Lê Văn Việt Mẫn. Tiền xử lý bột thân
chuối bằng acid hoặc kiềm nhằm mục đích thu nhận bioethanol: ảnh hưởng
của các yếu tố công nghệ đến hiệu quả quá trình tiền xử lý. Phát triển Khoa học và công nghệ - Tập 20 số K7-2017, 66-73 (2017) -ISBN/ISSN: 1859-0128 |
25. | Cao
Thị Chuyên, Nguyễn Thanh Nam, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê
Văn Việt Mẫn. Nghiên cứu ảnh hưởng của tỉ lệ cám gạo đã tách dầu và bột
mì đến tính chất hóa lý bột nhào và chất lượng bánh quy giàu xơ. Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn - 315 (12), 52-58 (2017) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
26. | Nguyen
Tra My, Tran Thi Thu Tra, Ton Nu Minh Nguyet, Le Van Viet Man.
Enzymatic extraction of Indian coffee plum (Flacourtia Jangomas) juice
with high antioxydant level. Journal of chemistry – Tạp chí Hóa học - 55 (4E23), 331 – 335 (2017) -ISBN/ISSN: 0866-7144 |
27. | Lê
Tấn Hoàng, Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn. Vi
bao dầu hạt bí ngô bằng phương pháp sấy phun: so sánh khả năng vi bao
của các chế phẩm protein. Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn - 9 (1), (2016) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
28. | Le
Tan Hoang, Ton Nu Minh Nguyet, Tran Thi Thu Tra, Le Van Viet Man.
Spray-Drying for Microencapsulation of Pumpkin (Cucurbita spp.) Seed oil
with sodium caseinate and carbohydrates. Tạp chí Khoa học và Công nghệ các trường Đại học Kỹ thuật - 108, 120-124 (2015) -ISBN/ISSN: 2354-1083 |
29. | Nguyen,T.H;
Tran,N.P.D.; Le,Q.A.; Ton, N.M.N.; Tran, T.T.T., Le,V.V.M. . Vi bao dầu
hạt chôm chôm (Nephelium lappaceum L.) với whey protein và carbohydrate
bằng phương pháp sấy phun. Tạp chí Nông nghiệp và Phát triển nông thôn - 16, 62 - 68 (2015) -ISBN/ISSN: 1859-4581 |
30. | Nguyễn,T.H;
Tôn, N.M.N; Trần, T.T.T.; Huỳnh T.V.; Quãng S.P.; Nguyễn T.H; Lê
V.V.M.. Effect of core/wall ratio and solid content in feed emulsion on
the microencapsulation of rambutan seed oil by spray drying. Tạp chí Khoa học và Công nghệ - 53 (2A), 72 -77 (2015) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
31. | Ton
Nu Minh Nguyet, Le Van Viet Man. Stoichiometry of yeast growth and
metabolite formation in wine fermentation with the free and immobilized
cells. Tạp chí Khoa học và Công nghệ - 51 (5B), 155-160 (2013) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
32. | Lại Quốc Đạt, Ngô Thanh An, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Thụy Trà My. Quá trình sấy phun để sản xuất bột màu vàng từ quả dành dành. Tạp chí Khoa học và Công nghệ - 51 (6A), 302 - 307 (2013) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
33. | Trần Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Vũ Thụy Anh Thy. Cải thiện chất lượng sản phẩm cơm ăn liền bằng chế phẩm Termamyl. Tạp chí Khoa học và Công nghệ - 50 (3A), 278-282 (2012) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
34. | Ton
Nu Minh Nguyet, Le Ngoc Lieu, Nguyen Thi Hien Luong, Le Van Viet
Man. Effect of initial sulfur dioxyde content of must on kinetics of
wine fermentation, using yeast immobilized in Ca-alginate gel. Tạp chí phát triển Khoa học công nghệ - Tập 11 - tháng 9/2008, (2008) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
35. | Ton
Nu Minh Nguyet, Nguyen Thi Hien Luong, Le Ngoc Lieu, Le Van Viet Man.
Influence of initial tannin concentration on the kinetics of wine
fermentation using yeast cells immobilized in bacterial cellulose. Tạp chí phát triển Khoa học công nghệ - Tập 11 - tháng 12/2008, (2008) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
36. | Tôn Nữ Minh Nguyệt,Trần Thị Thu Trà, Trần Hải Thu Yến. Nghiên cứu kéo dài thời gian bảo quản sản phẩm mít chế biến tươi. Tạp chí phát triển Khoa học công nghệ - Tập 11 - tháng 8/2008, (2008) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
37. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Đào Văn Hiệp. Nghiên cứu ứng dụng kỹ thuật sấy phun trong sản xuất bột chanh dây. Tạp chí Phát triển Khoa học Công nghệ - Tập 9 - tháng 6/2006, (2006) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
38. | Tôn
Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn. Effect of utilization of microbial
enzyme complex in mashing process from malt and sweet potato. Trong nước - Chuyên ngành - Tập 8 - tháng 10/2005, (2005) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
39. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Nguyễn Thị Cẩm Vi. Khảo sát quá trình lên men bia từ hỗn hợp nguyên liệu malt - khoai lang. Tạp chí Phát triển Khoa học Công nghệ - Tập 8 - tháng 12/2005, (2005) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
40. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Đỗ Quý Mai Khôi. Nghiên cứu phương pháp bảo quản bánh pía. Tạp chí Phát triển Khoa học Công nghệ - Tập 8 - tháng 6/2005, (2005) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
41. | Tôn
Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Văn Nữ Ai Nhi. Application of
commercial (fungamyl 800L and ceremix 2XL) mashing process from malt and
sweet potato. Tạp chí Phát triển Khoa học Công nghệ - Tập 8 - tháng 10/2005, (2005) -ISBN/ISSN: 0866 708X |
Hội nghị quốc tế |
42. | Do
Thi Thanh Loan, Tran Thi Thu Tra, Ton Nu Minh Nguyet, Le Van Viet Man.
Enzymatic extraction of Star Gooseberry (Phyllathus acidus) juice with
high antioxidant level. 3rd International Conference on Chemical Engineering, Food and Biotechnology (ICCFB 2017) - HCM , 020032.1 – 020032 .7 (2017) |
43. | Ton
Nu Minh Nguyet, Nguyen Thi Hien Luong, Le Ngoc Lieu, Le Van Viet Man.
Influence of initial sugar concentration on kinetics of wine
fermentation using yeast cells immobilized in Ca-alginate gel. Proceeding of Asian Food Conference 2007 AFC2007 - Kuala Lumpur , (2007) |
44. | Ton
Nu Minh Nguyet, Le Ngoc Lieu, Nguyen Thi Hien Luong, Le Van Viet
Man. Effect of initial pH value of must on kinetics of wine primary
fermentation, using yeast immobilized in Ca-alginate gel. Proceeding of Asian Food Conference 2007 AFC2007 - Kuala Lumpur , (2007) |
45. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Lê Thị Cẩm Huyền. Study of pineapple fresh cut processing. Proceeding of Regional Symposium on Chemical Engineering - RSCE 2005 - Hà Nội , (2005) |
46. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Nguyễn Hữu Lê Quyên. Study of rice bran carbohydrate hydrolysis by microbial enzymes. Proceedings of the 8th Asean food conference AFC-3 - Hà Nội , (2003) |
47. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Phạm Ngọc Khánh. Study of wine fermentation from starfruit. Proceedings of the 8th Asean food conference AFC-3 - Hà Nội , (2003) |
48. | Tôn
Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn, Nguyễn Thị Vân Anh. Effects of
commercial Termamyl 120L on mashing process in malt -sweet potato
brewing. Proceedings of the 8th Asean food conference AFC-3 - Hà Nội , (2003) |
Hội nghị trong nước |
49. | Trần
Thị Thu Trà, Tôn Nữ Minh Nguyệt, Lê Văn Việt Mẫn. Effects of ultrasonic
treatment on the cellulolytic and xylanolytic activities of ultraflomax
preparation. National Biotechnology conference - Hà Nội , 373-377 (2018) |
50. | Tran
Thi Thu Tra, Ton Nu Minh Nguyet, Le Van Viet Man. Use of soy protein
isolate and carbohydrate for microencapsulation of rambutan seed oil by
spray drying. Food innovation for Asian community development - HoChiMinh , 276-284 (2018) |
51. | Ton
Nu Minh Nguyet, Pham Tran Thuy Huong, Nguyen Minh Dung, Le Van Viet
Man. Influence of initial tannin concentration in must on the kinetics
of wine fermentation, using yeast immobilized in Ca-alginate gel. Báo cáo Hội nghị Công nghệ Sinh học toàn quốc 2009 - Thái Nguyên , (2008) |
52. | Ton
Nu Minh Nguyet, Le Ngoc Lieu, Nguyen Thi Hien Luong, Le Van Viet
Man. Effect of initial sulfure dioxide content of must on kinetics of
wine fermentation, using yeast immobilized in Ca-alginate gel. Báo cáo Hội nghị KH lần thứ 4 – Hóa sinh và sinh học phân tử phục vụ nông, sinh, y học và công nghiệp thực phẩm - Hà Nội , 387-390 (2008) |
53. | Ton
Nu Minh Nguyet, Nguyen Thi Hien Luong, Le Ngoc Lieu, Le Van Viet Man.
Influence of initial sugar concentration on kinetics of wine
fermentation using yeast cells immobilized in Ca-alginate gel. Báo cáo Hội nghị KH lần thứ 4 – Hóa sinh và sinh học phân tử phục vụ nông, sinh, y học và công nghiệp thực phẩm - Hà Nội , 383-386 (2008) |
54. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Trần Thị Thu Trà, Trần Hải Thu Yến. Nghiên cứu kéo dài thời gian bảo quản sản phẩm mít fresh-cut. Kỷ yếu hội nghị Khoa học Công nghệ lần 10 - Hồ Chí Minh , (2007) |
55. | Tôn Nữ Minh Nguyệt, Đào Văn Hiệp. Nghiên cứu ứng dụng kỹ thuật sấy phun trong sản xuất bột chanh dây. Kỷ yếu hội nghị Khoa học Công nghệ lần 9 - Hồ Chí Minh , (2006) |
56. | Tôn
Nữ Minh Nguyệt, Đinh Trần Nhật Thu, Nguyễn Đức Lượng. Nghiên cứu quá
trình sinh tổng hợp carotenoid của nấm men Rhodotorula sp. Kỷ yếu hội nghị Khoa học Công nghệ lần 8 - Hồ Chí minh , (2002) |